14. ACT & Zelf als Context

Masterclass ACT & Zelf als Context

Door: Roy Thewissen (duur: 1 uur & 20 minuten)

Het kerncomponent ‘Zelf-als-context’ wordt door vele ACT therapeuten/trainers als een moeilijk concept ervaren. In deze masterclass wordt het kerncomponent ‘zelf-als-context’ nauwkeurig onder de loep genomen. In het eerste deel worden kort de drie ‘Zelven’ (‘Zelf -als context’, ‘Zelf-als-proces’ en ‘Zelf-als-inhoud’) belicht vanuit het gekende ACT model. In een tweede deel wordt deze ‘Zelven’ verhelderd aan de hand van inzichten uit de ‘Relational Frame Theory’ (RFT). In het laatste deel wordt er een oefening aangeboden die steunt op principes gedestilleerd uit fundamenteel en toegepast RFT onderzoek. Deze masterclass beoogt je meer zicht te bieden op wat nu exact bedoeld wordt met de 3 verschillende ‘Zelven’ die in het werken met ACT een centrale rol innemen.

Dr. Roy Thewissen is psycholoog (VVKP, BFP, NIP) en gedragstherapeut (VGCt). Hij is docent en supervisor in ACT, RFT en klinische gedragsanalyse. Hij doctoreerde aan Maastricht University op het gebied van leerprocessen bij exposure therapie voor verslavingsgedrag. Hij is ook part-time werkzaam bij de afdeling pijn in de revalidatiekliniek Adelante te Hoensbroek (NL). Hier heeft hij, binnen de multidisciplinaire groepsbehandeling, het ACT-model geïntroduceerd en samen met zijn teamleden vormgegeven. Momenteel schoolt hij het team in de toepassing van de verbale functie analyse (VFA) en principes van RFT bij de chronische pijn populatie.

Roy werkt sedert 2008 met ACT en volgde scholing en workshops bij o.a. Jacqueline A-tjak, Gijs Jansen, Steven Hayes, Robyn Walser, JoAnne Dahl, Yvonne & Dermot Barnes-Holmes en Matthieu Villatte.

De laatste jaren is hij onder supervisie bij dr. Yvonne Barnes-Holmes waar hij zijn vaardigheden in het integreren van RFT principes in zijn experiëntieel werk met ACT, verder aanscherp.

Meer weten over ACT & Zelf als Context? Dan kunnen jullie contact met ons opnemen via roy@actinactie.nl