19. ACT & Onderwijs

Masterclass: ACT & Onderwijs

Door Maaike Steeman & Femke Klomp (duur: 45 minuten)

In deze Masterclass vertellen Femke Klomp en Maaike Steeman over hoe je ACT kunt toepassen in het onderwijs. Ze vertellen over wat ACT kan opleveren voor leerkrachten en leerlingen. Met ACT creëer je heel bewust een bepaalde context waarbinnen mensen optimaal kunnen functioneren, kunnen leren en groeien in verbinding met elkaar. Je krijgt een indruk van hoe dat eruit zou kunnen zien. Ten slotte gaan ze nog kort in op de ontwikkelingen in het veld op het gebied van ACT in het onderwijs.

Maaike Steeman is Gezondheidszorgpsycholoog BIG. Zij is vanaf 2007 met ACT bezig. Maaike werkt vanaf 2002 in de ggz als GZ-psycholoog en heeft samen met Frederike Gnoth een psychologiepraktijk, ACT-Psychologen (www.act-psychologen.nl). Daarnaast heeft ze trainingsbedrijf Skills to ACT (www.maaikesteeman.nl) waar ze trainingen over ACT geeft aan mensen in het onderwijs. Samen met Femke slaat ze een brug tussen psychologische kennis en ervaring en de toepassing daarvan in het onderwijs.

Femke is afgestudeerd als taalkundige en communicatiewetenschapper. Sinds 2001 begeleidt ze leraren, schoolleiders en onderwijsteams bij veranderingen. In 2014 begon zij te werken op de HAN Pabo waar ze toekomstige leraren lesgaf en begeleidde bij hun studieloopbaan. Inmiddels werkt ze vanuit haar eigen bedrijf en coacht onderwijsmensen naar meer zachtheid en plezier en minder stress, met focus op de werkelijke essentie van het vak. Ook geeft ze trainingen in ACT voor het onderwijs, workshops over selfcare en werkgeluk en begeleidt ze selfcare retreats. Meer informatie vind je op haar website www.femkeklomp.nl

Meer weten over ACT & Onderwijs? Neem dan contact op met contact@maaikesteeman.nl