18. ACT & Teams : Prosociaal Gedrag

Masterclass ACT & Teams : Prosociaal Gedrag

Door: Jenny Blaauwbroek (duur: 45 minuten)

Prosocial is gebaseerd op de wetenschap van de evolutie, economie/politicologie en ACT. Het doel ervan is mensen beter te leren samenwerken met aandacht voor de behoeften van het individu en de gemeenschappelijke doelen van het team en de organisatie. Prosocial is buitengewoon effectief in zijn vermogen om de behoeften en zorgen van de individuele leden van een groep in evenwicht te brengen en te integreren met de behoeften en zorgen van het collectieve geheel.  Prosociale teams hebben meer plezier, zijn effectiever en er is minder verzuim.

In deze masterclass laat ik jullie zien hoe de kennis van de evolutie, de kennis van de contextuele gedragswetenschappen én de resultaten van het onderzoek dat Elinor Ostrom heeft gedaan naar de kenmerken van effectief team zijn samengebracht in Prosocial. Meer informatie over Prosocial is te vinden in het boek en op de website www.prosocial.world

Mijn naam is Jenny Blaauwbroek. Ik heb lange tijd in verschillende functies bij de Gemeente Groningen gewerkt als (project)manager en hrm-adviseur/duurzame inzetbaarheid. In 2009 kwam ik in aanraking met ACT (en later RFT) en vanaf dat moment ben ik erover gaan lezen, heb ik opleidingen en workshops gevolgd en tot op de dag van vandaag ben ik me daarin verder aan het ontwikkelen. Ik heb ook altijd gezocht naar de mogelijkheden om ACT in organisaties en het onderwijs te brengen. Toen ik Paul Atkins, één van de grondleggers van Prosocial, tegenkwam leerde ik over dit mooie gedachtengoed. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Ik volgde bij hem de opleiding en ging ik ermee aan het werk. Ik ben erg trots dat Paul Atkins mij vorig jaar heeft gevraagd om aan te sluiten als coach bij zijn opleiding. Vanuit mijn eigen bedrijf Bamboe-ACT geef ik training, coaching en opleiding ACT en Teamkracht met Prosocial.

Meer weten over Prociaal Gedrag? Dan kunnen jullie contact met ons opnemen via jennyblaauwbroek@bamboe-act.nl