16. ACT & Jongeren

Masterclass ACT & Jongeren

Door: Denise Matthijsen & Jacquelijne Schraven (duur: 40 minuten)

Veel jongeren die met psychische problemen kampen, ervaren moeite in het maken van hun eigen keuzen en het volgen van hun eigen weg (zelfstandigheid en identiets-ontwikkeling). ACT your way is een werkboek voor jongeren en jongvolwassen op basis van ACT, wat jongeren helpt om te ontdekken hoe ze willen doen en zijn en actief te zijn vanuit hun waarden. Binnen Altrecht hebben Denise Matthijssen en Jacquelijne Schraven, samen met Denise Bodden onderzoek gedaan naar een groepstherapiegroep op basis van ACT your way. In deze webinair leer je ACT your way kennen en leer je hoe jij het kan gebruiken in de begeleiding aan jongeren/jongvolwassenen. Ook krijg je informatie over de effectiviteit van ACT your way voor jongeren die de kampen hadden met terugkerende depressieve perioden in hun leven. We laten zien op welke manier ACT your way effectief is voor de kwaliteit van het leven van deze jongeren.

Denise Matthijssen is SPV, ACT-trainer, systeemtherapeut en supervisor NVRG. Denise heeft ruim 25 jaar klinisch en ambulante ervaring in werken met jongeren en hun gezinsleden. Zij is auteur van de boeken ‘ACTief opvoeden’ (Hogrefe 2012), ‘Samen ACTief in je gezin’ (Lannoo 2015) en ‘ACT your way’ (Boom 2018). Denise is supervisor NVRG voor systeemtherapeuten

Jacqueline Schraven is Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut bij Altrecht waar ze werkzaam is bij de afdeling Kinder & Jeugd. Ze is supervisor voor de GZ en psychotherapie opleiding, alsook Praktijkopleider. Tenslotte doet ze wetenschappelijk onderzoek naar Acceptance and Commitment Therapy.

Meer weten over ACT & Jongeren? Dan kunnen jullie contact met ons opnemen via mail@denisematthijssen.nl