Klacht naar Veerkracht (eHealth)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
150,- (Premium-access)
Begin
This cursus is currently closed

Van Klacht naar Veerkracht – ACT-module
Welkom bij de ACT-module: “Van Klacht naar Veerkracht”. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een vorm van gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met psychische klachten die vaak gepaard gaan met vervelende gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Op deze manier zorg je ervoor dat je kunt blijven investeren in de dingen die je echt belangrijk vindt. 

Deze “Van Klacht naar Veerkracht” ACT-module bestaat uit 10 deelmodules; elke deelmodule richt zich op een specifieke vaardigheid die je gaat helpen bij het omgaan met de obstakels die op je pad zijn gekomen of een vaardigheden die je gaan helpen om weer te gaan investeren in de dingen die belangrijk voor je zijn. De volgende 10 deelmodules komen aan bod:

1. Introductie: Wat is ACT?
2. Worsteling (Creatieve Hopeloosheid)
3. Ruimte Maken (Acceptatie)
4. Afstand Nemen (Defusie)
5. Identiteit (Zelf als Context)
6. Aandacht (Hier en Nu)
7. Oriënteren (Waarden)
8. Investeren (Toegewijd Handelen)
9. Integreren (Psychologische Flexibiliteit)
10. ACT in de Praktijk (Booster-sessie)

Elke module volgt een vaste opzet. Er wordt gestart met een korte introductie van de ACT-vaardigheid waarbij er tekst en uitleg wordt gegeven over de vaardigheid (ondersteund met korte video’s). Tevens zal elke module een geïllustreerde ACT-metafoor bevatten ter aanvulling op deze uitleg. Echter, met begrip alleen ontwikkel je de vaardigheid natuurlijk niet. Daarom ga je hierna ook zelf ACTief aan de slag middels verschillende ACT-oefeningen. Er komen invul-oefeningen, doe-oefeningen, alsook ervaringsgerichte oefeningen (audio) aan bod om deze ACT-vaardigheden eigen te maken en toe te kunnen passen in jouw eigen leven. Elke module wordt afgesloten met een korte samenvatting, waar kernachtig de belangrijkste punten van die deelmodule nog eens aan bod komen.

Doel van deze module:
Deze “Van Klacht naar Veerkracht” module gaat jou helpen om jouw persoonlijke veerkracht te vergroten, zodat je flexibel kunt omgaan met de obstakels die op je pad zijn komen waardoor je weer kunt gaan investeren in de dingen die écht belangrijk voor je zijn.