ACT in de Praktijk

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Professional Access
Begin
Deze cursus is momenteel gesloten

Welkom bij de module: “ACT in de Praktijk”! Deze module staat in het teken van de praktijk; hoe zien die verschillende ACT-processen er nu in de praktijk uit? Op veler verzoek hebben wij afgelopen zomer nieuwe, Nederlandstalige ACT-filmpjes opgenomen om zo de verschillende ACT-processen te illustreren (anno 2020).

ACT in Actie docent Tim Batink zal hier als therapeut de verschillende ACT-processen en technieken demonstreren. Hierbij wordt hij geholpen door collega Sandy Gouder de Beauregard, psycholoog en dramatherapeute die een cliënte speelt met sociale fobie en aanpassingsproblematiek met bijbehorende gevolgen, die een leidinggevende functie heeft in een kledingzaak – welke haar veel stress bezorgt.

Deze filmpjes zijn niet vooraf gescript, het betreffen rollenspellen die in het moment zijn ontstaan. We hebben gekozen voor deze aanpak om een zo natuurlijk mogelijke sessie na te bootsen. Vanuit didactisch oogpunt hebben we gekozen voor een gestructureerde stijl, gecombineerd met enkele procesgerichte interventies. Gezien de psychoeduactie reeds in de introfilmpjes uitgebreid aan bod is gekomen, hebben we in deze filmpjes meer de nadruk gelegd op de interventies. Na elk filmpje, zal er ook een korte reflectie volgen over wat er in dit filmpje te zien was.

We willen benadrukken dat dit niet DE manier van werken is met ACT; het is één van de manieren hoe je met de verschillende processen in de praktijk kunt werken. We willen jullie juist uitnodigen om je eigen stijl te mogen ontwikkelen in het werken met dit ACT-proces.